FAQ

 
 

ik ZIE DE LINK NIET TUSSEN PSYCHISCHE KLACHTEN EN EEN VOEDINGSPATROON. HOE ZIT DAT?

Goeie vraag! Zoals ik al in ‘werkwijze' heb benadrukt, kan bepaalde voeding stress geven in lichaam en geest. Dit kan echter per individu verschillen. Voeding die voor de ene persoon wellicht heilzaam werkt, kan juist beter vermeden worden door een ander. Hoe daarnaast het lichaam op deze ‘stress’ reageert, verschilt wellicht van persoon tot persoon.

Een voorbeeld; persoon A, persoon B en persoon C nemen allen regelmatig zuivelproducten. Hoewel persoon A dit prima lijkt te kunnen verdragen, veroorzaakt dit een 'stressreactie' bij persoon B en C. Bij persoon B uit dit zich in eczeem, terwijl persoon C juist last krijgt van hoofdpijn. Vaak is men er niet van bewust dat voeding hierin een rol kan spelen. 

 
 

Mag ik dan zometeen niks meer eten? 

Ik ga niet voor jou bepalen wat je wel of niet mag eten. Er is maar één iemand die dat kan bepalen en dat ben jij zelf. Ik zal slechts met jou de kennis delen die ik heb. De vraag is dan meer of jij bepaalde voedingsmiddelen nog wilt eten. Uiteraard hoop ik, nadat je bij mij op consult bent geweest, dat jij je niet zal focussen op wat niet meer mag maar juist op de winsten die je zult behalen met de nieuwe voedingskeuzes die jij zult maken. 

Als ik gezond eet, heb ik dan wel voedingssupplementen nodig..?

Ik vind zeker dat goede voeding op de eerste plaats moet staan voor het binnenkrijgen van de benodigde en nuttige voedingsstoffen, altijd! Maar helaas is dit praktisch niet altijd haalbaar. Daarin moeten we realistisch zijn. Zowel bij het doel ziekten voorkomen als het doel ziekten behandelen kan het dus nodig zijn extra voedingssupplementen te slikken naast de volwaardige voeding.  

 
 

Betaalt de verzekering mijn consult(en)?

De consulten zullen deels vergoed worden door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent voor de orthomoleculaire geneeskunde. Een voordeel is dat je hierbij niet eerst je eigen risico opmaakt. Bij twijfel adviseer ik je contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.